Nieuwsberichten

02.10.2020
update Corona maatregelen IJsbaan Haarlem

Er is inmiddels besloten dat ouders/begeleiders van kinderen (afkomstig buiten Haarlem) die training hebben op de IJsbaan in Haarlem toch op de ijsbaan mogen. Wel geldt een verplichting om een mondkapje te dragen, dus houd hier s.v.p. rekening mee! Ook voor andere bezoekers aan de IJsbaan geldt (uiteraard) een verplichting om een mondkapje te dragen vanaf de entree totdat het complex wordt verlaten. Uiteraard mag deze afgedaan worden als je gaat schaatsen. Dit geldt dus ook voor de recreanten die op vrijdag- en woensdagavond komen schaatsen!
Zie op de site van de Baancommissie voor de meest actuele maatregelen. De nieuwe aanvulling zal vanmiddag online komen.

30.09.2020
Aangepaste Corona maatregelen

Helaas zijn er dinsdagavond 29 september weer uitgebreidere coronamaatregelen getroffen door de overheid. Dit heeft consequenties voor het bezoek aan de ijsbanen in Haarlem en Leiden.

De Schaatshal Leiden heeft vandaag verklaard dit weekend “gewoon” open te kunnen met de benodigde coronamaatregelen. De hal is zondag 4 oktober voor het eerst geopend, op de openingsdag is de entree slechts €1,-. Kijk op de site van de Schaatshal voor de openingstijden en de coronamaatregelen.

De IJsbaan in Haarlem is afgelopen weekend open gegaan voor het publiek en de trainingen zijn ook weer gestart. Ook hier is het van belang hier de maatregelen in acht te nemen. Zie op de site van de Baancommissie voor de meest actuele maatregelen.

Voor het jeugdschaatsen betekent dit dat er per 15 trainende kinderen 1 begeleider toegestaan is langs het ijs. Deze begeleider vangt de kinderen buiten de ijsbaan op, neemt ze over van de ouders en begeleidt ze naar binnen. Ben je bereid deze taak op je te nemen, laat het dan z.s.m. weten: corona@sts-kgm.nl.

Ook bij de andere trainingsuren op maandag, dinsdag en donderdag is een vrijwilliger nodig die de schaatsers naar de juiste plek verwijst. Ook hiervoor geldt: meld je s.v.p. via corona@sts-kgm.nl.

 

Zodra er weer nieuws is zullen we dit weer melden. 

27.09.2020

Het schaatsseizoen gaat weer van start!
Tijdens de trainingen gelden voor alle leden de gebruikelijk Corona regels:

  • Blijf thuis als je koorts en/of griep of verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals loopneus of hoesten, of als een van jouw huisgenoten deze klachten heeft. Laat je testen!
  • Houd 1,5 meter afstand van de andere sporters (geldt niet als je aan het schaatsen bent);
  • Was voor je van huis gaat je handen;
  • Nies of hoest in niet in je handen, maar in je elleboog.

Het Corona protocol van beide ijsbanen vind je via onderstaande links:

IJsbaan Haarlem
IJsbaan Leiden